"Zonder stutten vallen mensen om" -  Opinieartikel voor De Gelderlander

Door de opeenstape­ling van overheids­maatregelen zullen de komende jaren meer mensen maat­schappelijk uitvallen. De maat­schappelijke ondersteuning moet het bovendien met steeds minder mensen en middelen doen. Het straatbeeld van zo’n tien jaar gele­den met bedelende daklozen zal te­rugkeren

Lees hier het artikel

‘Als Utrecht niets doet, doe ik het wel’ - Caritas & Co

Oost-Europeanen zorgen in Utrecht voor problemen. Ze worden geweerd in opvanghuizen en belanden op straat.

In de Soepbus Utrecht krijgen ze te eten.

Lees hier het artikel

Interview met Wan-Ho in SN - Straatnieuw Utrecht

Lees hier het interview

Utrecht wil toch opvang tentenkampbewoners - RTV Utrecht

De gemeente Utrecht wil opvang regelen voor buitenlandse daklozen in schrijnende omstandigheden

Lees verder

Kabinet moet bijspringen bij daklozenopvang - NOS Nieuws

De Federatie Opvang, de belangenorganisatie van daklozenopvang, roept het kabinet op gemeenten te helpen bij de opvang van Oost-Europese daklozen en uitgeprocedeerde asielzoekers.

Lees Verder

Daklozen, berooide Polen en illegalen in tentenkampen rond Utrecht -www.welingelichtekringen.nl

Steeds meer daklozen vestigen zich in zelf opgerichte kampjes met tenten en caravans in en rond Utrecht, bericht de Volkskrant.

Lees verder

Utrecht: daklozen in tenten door overheidsbeleid - NOS Nieuws

Op meerdere plekken in en rond de stad Utrecht slapen daklozen in tenten. Door strengere opvangregels is er voor deze groep daklozen geen opvangplek meer en zijn er steeds meer buitenslapers. Victor Everhardt, wethouder Volksgezondheid en Diversiteit.

Klik om het audiofragment te beluisteren

De gemeente Utrecht is niet van plan om tentenkampen van daklozen in en rond Utrecht met spoed te ontruimen -www.binnenlandsbestuur.nl

"Het is wildkamperen en het mag niet, maar deze schrijnende gevallen kunnen nergens anders naartoe'', aldus een woordvoerster vrijdag.

Lees verder

Schrijnende toestanden in kampjes buitenslapers | DNU.nu

Wethouder Everhardt gaat kijken wat hij kan doen voor de schrijnende gevallen onder de daklozen, die in twee kampjes, waarschijnlijk aan de rand van de stad bivakkeren. Hij antwoordde dat donderdagavond in de gemeenteraad op vragen van PvdA-raadslid Bouchra Dibi.

Lees verder

Soepbus voor daklozen in Utrecht :: Nieuws.be

Soepbus voor daklozen in Utrecht UTRECHT - Extra soep voor daklozen in Utrecht. Vanaf maandagavond kunnen zo'n 50 minder bedeelden terecht bij Soepbus Utrecht.

Lees verder

Aandacht-voor-dak-en-thuislozen-in-koude-decembermaand - www.duic.nl

Twee opmerkelijke Utrechtse initiatieven voor dak- en thuislozen vinden deze koude decembermaand plaats, SoepbusUtrecht en Maria’s Kerst-In. Beide initiatieven willen de groep niet rechthebbende dak- en thuislozen in Utrecht liefde, warmte en gezelligheid geven. De Soepbus, een initiatief van Wan-Ho...

Lees verder

Soepbus voor daklozen in Utrecht - Volgnieuws.nl

UTRECHT - Extra soep voor daklozen in Utrecht. Vanaf maandagavond kunnen zo'n 50 minder bedeelden terecht bij Soepbus Utrecht. De bus is te vinden bij het Centraal Station. Lees verder op RTV Utrecht

Lees verder

SoepbusUtrecht © 2011